Samfund & Sundhed / Kommunen / Det sker i....
Hospital
Institutioner
Jobformidling
Kirker
Kommunen
Læger
Offentligt
Pers. afvænning
Politi & Beredskab
Renovation
Skoler & uddannelser

LOG IND

E-mail


Password
Opret bruger

Glemt password

LINKS

Helsingør Kommune

Turist links

Udvikling Nord

HamletScenen

Helsingør Kommunes Biblioteker

Helsingborg Kommune


TIP EN VEN

Tip en ven

BIOGRAFER

Cinema Center
Helsingør Skolebio

Det sker i.... E-mail 
  |  Forside | Lokal Kunst | Nyheder | Kalender | Jobs |

KALENDER [ Modtag Nyhedsbrev ]

09.05.18 kl. 14.00
Helsingbrg: Staden sjunger under internationell körfestival

Hundratals körsångare från Sverige och hela världen kommer till Helsingborg för att tävla och uppträda när Helsingborgs Körfestival går av stapeln i maj.

Den internationella organisationen Interkultur arrangerar Helsingborgs Körfestival 9-13 maj i samarbete med Helsingborgs stad, Helsingborg Arena & Scen och Event in Skåne.

? Helsingborgs Körfestival kommer att ge liv och rörelse till staden under fem dagar i maj. Helsingborgarna kommer att mötas av körer som med passion och glädje förmedlar deras kulturarv genom sång, säger Helen von Platen, evenemangschef, Helsingborg Arena & Scen.

Helsingborgs Körfestival är en höjdpunkt för alla körmusikälskare. Festivalen innehåller workshops, storkörer och föreläsningar för deltagarna men även publika event och konserter. Öppningskonserten på Helsingborgs stadsteater 9 maj blir startskottet, därefter kan man se körerna uppträda utomhus på flera platser i staden samt på Konserthuset och Dunkers kulturhus.

Under festivalen kommer den internationellt uppmärksammade a-cappella ensemblen VOCES8 att framträda och delta i olika workshops. Ett annat inslag är Helsingborg sjunger 10 maj. Dirigenten, kompositören och gospelpionjären Jonas Engström bjuder in samtliga internationella deltagare, svenska körer och sångare till en gemensam konsert.

Läs mer om Helsingborgs Körfestival
Läs mer om alla konserter

Om Helsingborgs Körfestival
Evenemanget Helsingborgs Körfestival har värvats av Helsingborg Convention & Event Bureau och genomförs av den internationella organisationen Interkultur i samarbete med Helsingborgs stad, Helsingborg Arena & Scen och Event in Skåne.

Om Interkultur
Interkultur är världens ledande initiativtagare och arrangör av internationella körtävlingar. Under de över tjugo år som organisationen funnits har över 9100 körer och cirka 394 000 sångare av båda könen från 103 länder deltagit i World Choir Games och INTERKULTUR:s regionala körtävlingar. Nästan 200 tävlingar och festivaler har anordnats sedan 1988.

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.
SØG

Indtast søgeordMaj 2018


Ma Ti On To Fr
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031---
Forrige | Dagen i dag | Næste

NYHEDER

Ældre Sagen Helsingør afdelingen
Her finder du alle opdateret informationer om hvad der foregår af ...
Udflugtsmulighedderne i Sverige er utallige
I SVERIGE ER DE UTALLIGE F.eks SOFIERO - KULLEN - HÖGANÂS osv.
FARS DAG på Danmarks Tekniske Museum - en maskinfest for hele familien
den 5. juni fra kl. 10 til 17 Fars Dag på Danmarks Tekniske ...
Bestil tid og spring køen over i Borgerservice
Skal du have nyt pas eller kørekort, slipper du nu for at stå i ...