Fira midsommar på kungligt vis på Sofiero slott d. 21. juni 2024

Kom och fira midsommar på vackra Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg. Det bjuds in till traditionsenliga festligheter i blomstrande miljö med sång och dans runt stången, lekar för hela familjen och härlig stämning – precis som på kungens tid.

Firandet börjar klockan 12.00 fredagen den 21 juni och aktiviteterna pågår till 16.00. På gräsmattan tronar midsommarstången och vi bjuder upp till dans vid flera tillfällen under dagen. Från scenen underhåller Linda Lundqvist med musiker.

Förutom sång och dans arrangerar vi klassiska lekar för hela familjen, som dragkamp och hoppa säck. Du kan även pröva lyckan på vårt chokladhjul och lotteri. För alla barn finns en klassisk fiskedamm och möjlighet att pyssla sin egen prinsess- eller kungakrona. Nyrenoverade café Slottsverandan har öppet, liksom Bistro Orangeriet och Trädgårdscaféet, och här serveras mat, fika och dryck. Ta gärna med egen picknick och slå dig ner i gräset.

Parken är öppen som vanligt klockan 10–18. Sommarfloret blommar för fullt och passa på att upptäcka utomhusutställningen ”Det blommande skafferiet”. Vid Barnens Sofiero kan både stora och små äventyra tillsammans. På slottet pågår den nya fasta utställningen ”Sagan om Sofiero – från kunglig park till folkets trädgård” samt säsongsutställningen ”Astrid Lindgren – fantasins landskap”. Varmt välkommen att njuta av en härlig midsommar på Sofiero!


Midsommarfirandet ingår i ordinarie entréavgift . Vid förköp på vår hemsida kostar Midsommarfirandet 145 kronor för vuxen. Köp i entrén kostar 155 kronor. Alla under 18 år har fri entré. Detsamma gäller för dig med Sofierokort eller Kulturkort.

Vad: Midsommarfirande på kungligt vis med sångerskan Linda Lundkvist.

När: 21 juni klockan 12.00-16.00 (Parken är öppen klockan 10-18).

Var: Kungliga fotbollsplanen

FörLäs mer på www.sofiero.se