Helsingborg Stadsteater: Peter Pan – årets familjeföreställning i samarbete med Moomsteatern

Vinterns familjeföreställning på Helsingborgs stadsteater är en klassisk saga: Peter Pan. Föreställningen är ett samarbete med Moomsteatern som gör scenkonst med normbrytande skådespelare. Välkommen på pressträff torsdag 10 november.

”Peter Pan” är en berörande och visuellt häftig föreställning om vikten av att fortsätta leka hela livet. Det är en hyllning till människans gränslösa fantasi och sagans kraft – ett spännande äventyr för både unga och gamla.

Föreställningen är ett samarbete med Malmöbaserade Moomsteatern där skådespelare med funktionsvariationer arbetar på samma villkor som andra professionella skådespelare. “Peter Pan” är deras första samarbete med Helsingborgs stadsteater. För regin står Kajsa Giertz, som med ”Peter Pan” gör sin avskedsuppsättning i rollen som teaterchef.

Om 
föreställningen
Wendy och hennes bröder är ofta ensamma hemma när deras föräldrar är upptagna med annat. Hon tycker det verkar tråkigt att bli vuxen, för vem vill ha en massa vardagliga bekymmer och ansvar? Så en kväll dyker Peter Pan och hans älva Tingeling upp i syskonens sovrum. Han vill ta dem till landet Ingenstans, ett land där man aldrig blir vuxen. Utan att tveka följer Wendy och hennes bröder med på resan till en värld bortom stjärnorna, en plats fri från vuxenvärldens krav och förmaningar.

PETER PAN
Spelas på Storan 19 november 2022 – 21 januari 2023

På scen: Tryggve Algeus, Frida Andersson, Tobias Borvin, Therese Kvist, Niclas Lendemar, Dennis Mortensson Elin Norin, Maria Påhls, Alaa Rashid, Birgitta Rydberg, Robert Rydberg.

Av:
 Emma Broström fritt efter en saga av J.M. Barrie
Dramatisering:
 Emma Broström
Regi & koreografi:
 Kajsa Giertz
Scenografi, kostymdesign & maskdesign:
 Helle Damgård
Ljusdesign: 
Mikael Sylwest
Musik: 
Jan-Erik Sääf

Relaterade länkar