Höstljus lyser upp Sofiero d. 29.10. – 12.11. 2023

Om du tycker att det har blivit alltför mörkt efter klockan 17.00 är det dags att styra stegen mot Sofiero. Mellan 29 oktober–12 november tänder man upp Helsingborgs kungligaste park med marschaller, eldkorgar och vackra ljusinstallationer i arrangemanget Höstljus. I år samarbetar man med Helsingborgs Symfoniorkester som har spelat in musik av kompositörer som Brahms, Sibelius och Lars-Erik Larsson. Med Kulturkortet har du fri entré hela perioden.

Det hör till god sed att besöka Sofiero under Höstljus. Det är något speciellt att mysa omkring bland alla vackra ljusinstallationer efter mörkrets inbrott. Från träd, buskar och dammar strålar det i olika färger och man smyckar även flera av stigarna på området. I år förhöjs upplevelsen lite extra genom Helsingborgs Symfoniorkester som står för ljudet med klassiska mästerverk från en rad olika kompositörer. Musiken är sammankopplad med installationerna på området.

För ett komplett mysbesök kombinera gärna vistelsen med en tur eller två inom några av serveringarna. Under Höstljus håller man öppet i Orangeriet, Tipitältet och i Trädgårdscaféet. Passa på att värma knopp och kropp med något gott att mumsa på och en kaffe eller varm choklad. Tar du hellre med dig en egen termos med varm dryck är det förstås också helt okej.

Med Kulturkortet har du fri entré till Höstljus. Du kan antingen visa Kulturkortet på plats i kassan för att komma in eller boka entrébiljett online via Sofieros webbplats. För att underlätta entréhanteringen rekommenderas även du med Kulturkortet att boka din entrébiljett online innan besöket. Det gör du på knappen här nedan.
Parken är öppen mellan 16.30–21.00 under Höstljus.

ENTRÉBILJETT HÖSTLJUS

Vad: Höstljus
När: 29 oktober–12 november 16.30–21.00
Var: Sofiero
Entré: ordinarie pris 150 kronor i biljettkassan, 140 kronor online och fri entré med Kulturkortet och för barn och unga under 18 år
www.sofiero.se