Säsongsavslutning på Sofiero

Den 24 september är det traditionsenlig säsongsavslutning på Sofiero. Dahlior, frukt och grönsaker från slottsparken finns till försäljning och det är sista chansen att se årets utställning på slottet, 100% Wingårdh?

Slottsparken står i sensommarblom och säsongen på Sofiero avslutas med en sedvanlig säsongsavslutning lördagen 24 september. Då finns möjlighet att köpa med sig en del av Sofiero hem i form av blombuketter, grönsaker och sticklingar samt se årets utställning i slottet “100% Wingårdh?” en sista gång. Utomhusutställningen “skala 1:1 – unik arkitektur i symbios med Sofieros natur”, med sju unika installationer på olika platser i parken, finns att beskåda fram till 13 november.

Under hela helgen erbjuds guidade turer i parken (förbokas på Sofieros webbplats) och Sofieros trädgårdsmästare finns på plats.

Parkens öppettider i höst

  • Fram till 24 september är parken öppen dagligen klockan 10-18 med entréavgift.
  • Mellan 25 september-2 oktober är parken stängd (öppet för gäster till Sofiero slottsrestaurang.)
  • Mellan 3-28 oktober är parken öppen dagligen klockan 10-16 med fri entré. Café, slottsbutik och Bistro Orangeriet har stängt för säsongen. Sofiero Blomster & Trädgårdshandel och Sofiero slottsrestaurang håller öppet.
  • 29 oktober är parken stängd.
  • Under “Höstljus”, 30 oktober till 13 november, är parken öppen klockan 16.30-21.00 mot entréavgift.